Οικογενειακός Ιατρός – Στενός Δημήτρης

Δημήτρης Στενός ( Ιατρός )

Γειά σας,

Ονομάζομαι Δημήτρης Στενός , είμαι γεννημένος την 21/03/1978 και είμαι παντρεμένος με τρία παιδιά.
Είμαι κάτοχος της ειδικότητας της Γενικής / Οικογενειακής ιατρικής και εξυπηρετώ μια πληθώρα ιατρικών περιστατικών σε αντιστοιχία με το πρόγραμμα εκπαίδευσής της ειδικότητας μου και της λοιπής εμπειρίας μου ως ιατρός.

Αν και στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών με αξιοπρεπή συστήματα υγείας(Δανία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Νορβηγία, Σουηδία, Αυστρία, Ιταλία) και στις ΗΠΑ ο Οικογενειακός Ιατρός είναι ταυτόσημη έννοια με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν το αντικείμενό του και τις δυνατότητές του. Για το λόγο αυτό σας παραθέτω το πρόγραμμα της ειδικότητάς της Γενικής Ιατρικής και αποσπάσματα από το βιογραφικό μου.

ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Απαιτείται άσκηση 4 ετών που πραγματοποιείται στα ακόλουθα τμήματα
·    Παθολογία
·    Καρδιολογία
·     Δερματολογία
·     Παιδιατρική
·     Χειρουργική
·     Ορθοπεδική – Τραυματολογία
·     Μαιευτική – Γυναικολογία
·     Οφθαλμολογία
·     Ωτορινολαρυγγολογία
·     Κοινωνική – Κλινική Ψυχιατρική
·     Μικροβιολογία
·     Ακτινολογία
·     Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
·     Σεμινάριο Επιδημιολογίας, Στατιστικής και Μεθοδολογίας της ‘Έρευνας
·     Κέντρο Υγείας (στο τέλος της εκπαίδευσης).

Προ της ειδικότητας μου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ασκούσα επί ένα έτος ελεύθερο επάγγελμα στα Χανιά σε συνεργασία με την αρτιότερη ιδιωτική δομή της πόλης την κλινική Γαβριλάκη.
Κατά την περίοδο 2007-2009 εργαστηκα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ουπσάλλας στην Σουηδία ως ειδικευόμενος ψυχιατρικής για 6 μήνες και ως ειδικευόμενος επειγοντολογίας για 14 μήνες.

Προηγήθηκε σχεδόν διετής υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό) και η θητεία μου ενός έτους στον ελληνικό στρατό ως οπλίτης ιατρός.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαι στην διάθεσή σας!